HR Advies MKB

Sample image

 


Stuur ons een email of bel +31 (0) 6 365 399 56

12 mrt

Zwangerschaps- en Bevallingsverlof: de belangrijkste veranderingen

Geschreven door 

Vanaf 1 januari zijn de nieuwe verlofregels van kracht gegaan. In dit artikel leest u de belangrijkste veranderingen voor het zwangerschaps- en bevallingsverlof.

 • Flexibele opname van verlof
  Op dit moment is het verplicht om na de bevalling tenminste 10 weken voltijd bevallingsverlof op te nemen. Straks mag men ervoor kiezen om na de eerste 6 verplichte weken voltijd verlof, de resterende weken in deeltijd op te nemen. Het resterende verlof kan dan worden uitgespreid over een periode van 30 weken.
 • Zwanger van een meerling? 4 weken extra verlof

 • Verblijf baby in ziekenhuis tijdens het bevallingsverlof: Langer verlof
  Als het kindje tijdens het bevallingsverlof in het ziekenhuis moet blijven (bijvoorbeeld door vroeggeboorte) dan heeft de moeder recht op een langer bevallingsverlof. Het uitgangspunt is dat moeder en kind 10 weken thuis moeten kunnen doorbrengen voordat de moeder weer aan het werk moet.

 • Voor de vader: naast 2 dagen betaald, nu ook drie dagen extra (onbetaald) verlof
  Vaders (of partners) krijgen recht op drie dagen extra verlof na de geboorte van een kind. Nu hebben vaders nog recht op twee dagen betaald verlof, straks komen daar dus drie dagen onbetaald verlof bij. Deze drie extra dagen zijn een voorschot op het ouderschapsverlof.

 • Overlijden moeder: vader krijgt het bevallingsverlof van de moeder
  Als de moeder overlijdt tijdens de bevalling, dan krijgt de vader het recht op bevallingsverlof van de moeder. De vader krijgt dan 10 weken betaald verlof.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-36539956.

Lees 5085 keer Laatst aangepast op maandag, 16 maart 2015 13:36
Super User

Lorem ipsum dolor sit amet consectetuer Vestibulum pede velit tempor Pellentesque. Iaculis hendrerit hendrerit Maecenas Quisque leo vestibulum quis purus id gravida.

Website: www.hradviesmkb.nl
Home Nieuws & Blog Zwangerschaps- en Bevallingsverlof: de belangrijkste veranderingen

Contact

HR Advies MKB

Hoogte Kadijk 151F

1018 BJ AMSTERDAM

T: (31) 6 365 399 56

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.