HR Advies MKB

Sample image

 


Stuur ons een email of bel +31 (0) 6 365 399 56

Blogs
02 juni

De wereld om ons heen verandert snel. Bedrijven kunnen daarin niet achterblijven en ook de manier waarop we met elkaar (samen)werken verandert continu. Dit vraagt om flexibiliteit en creativiteit. Nieuwe HR tools worden ontwikkeld door innovatieve startups en HR trends volgen elkaar razendsnel op.

Afgelopen woensdag was ik aanwezig bij de eerste HRTech MeetUp in Amsterdam. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst kwamen HR professionals en founders van HR tech startups bij elkaar om de nieuwste HR ontwikkelingen en instrumenten te bespreken.

Hieronder een overzicht van de nieuwste HR Tools:

Teamily – helpt teams om succesvol te zijn

Teamily is een nieuwe manier van samenwerken voor teams door middel van een softwaretool die het team helpt bij de teamsamenstelling en de te nemen stappen. Teamily vergelijkt het zelf met de autonavigatie: zoals een autobestuurder naar zijn eindbestemming wordt geleid, zo loodst Teamily het projectteam stap voor stap naar succes.

Impraise – helpt organisaties om een feedback cultuur te creëren

Een of twee keer per jaar een beoordelingsgesprek met je manager, dat is in veel bedrijven al lang achterhaald. Continu feedback geven én krijgen van je collega’s lijkt beter aan te sluiten bij de nieuwe manier van performance management. Met de app van Impraise kunnen collega’s elkaar gemakkelijk en snel feedback geven, zodat werknemers continu hun prestaties kunnen verbeteren.

Harver – helpt bedrijven bij het selecteren van de juiste mensen

Met de online Talentpitch van Harver kunnen bedrijven die grote groepen medewerkers recruiten (zoals bijvoorbeeld callcenters) het selectieproces stroomlijnen en kandidaten screenen. De Talentpitch is een sollicitatiegame die de kandidaten thuis doorlopen met opdrachten, voorbeelden van werksituaties en filmpjes over de bedrijfscultuur.

NMBRS – helpt bedrijven door salarisadministratie eenvoudig en inzichtelijk te maken

Met het online salarisadministratie systeem van NMBRS wordt salarisadministratie voor iedereen begrijpelijk én inzichtelijk. Het gekoppelde HR systeem zorgt er daarbij voor dat de workflow rondom alle HR processen optimaal verloopt. Medewerkers krijgen via de app toegang tot hun gegevens en kunnen daarin direct zelf aanpassingen maken.

CruncHR – helpt grote bedrijven bij het verzamelen en analyseren van HR data

Bij het bepalen van het HR Beleid wordt steeds meer waarde gehecht aan HR analytics. CruncHR helpt HR om de juiste data te verzamelen, te begrijpen en te gebruiken door een online tool die alle verschillende HR systemen aan elkaar kan koppelen.

Cocoon – brengt werkgever en werkzoekende op een snelle manier met elkaar in contact

Cocoon is als Tinder, maar dan voor het vinden van een baan. Persoonlijkheid staat voorop bij het koppelen van werkzoekenden aan de baan van hun dromen. Met de Cocoon app kunnen werkgevers en werkzoekenden op een snelle en informele manier met elkaar in contact komen, zonder dat er CV’s, motivatiebrieven en vacatureteksten aan te passen komen.

Stuk voor stuk interessante en innovatieve tools die HR helpen om te anticiperen op de veranderende arbeidscultuur en arbeidsmarkt. De tweede HRTech MeetUp staat gepland op 1 juni en ik ben benieuwd welke nieuwste tools er dan op het programma zullen staan. Ik heb er zin in!

04 jan

Met de Wet Flexibel Werken krijgen medewerkers het recht om hun werkgever te verzoeken om de arbeidsduur (aantal uur per week), de werktijden en de arbeidsplaats (thuiswerken) te wijzigen. Deze wet heeft als doel om het flexible werken te bevorderen.

De belangrijkste punten op een rij:

  • Een verzoek van de medewerker om aanpassing van de arbeidsduur of werktijden, mag de werkgever alleen weigeren als er daarvoor zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen zijn.

  • Het verzoek om aanpassing van de arbeidsplaats (thuiswerken) dient door de werkgever serieus in overweging genomen te worden, maar het criterium van de zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen geldt hiervoor niet.

  • Een werknemer dient ten minste 26 weken in dienst te zijn voordat er een verzoek kan worden ingediend. Als een verzoek wordt afgewezen, dan moet de werknemer een jaar wachten voordat er een nieuw verzoek mag worden ingediend. Een verzoek dient schriftelijk te worden ingediend, minstens 2 maanden voordat de wijziging in zou moeten gaan.

  • De werkgever moet schriftelijk op het verzoek reageren, minimaal 1 maand voor de door de werknemer gevraagde ingangsdatum. Als de werkgever dit niet doet, dan leidt dat automatisch tot een wijziging conform het door de werknemer ingediende verzoek. Bij een afwijzing voor het verzoek tot thuiswerken, is het belangrijk dat de werkgever met de medewerker in gesprek gaat over de reden van de afwijzing.

Pagina 1 van 3

Home Nieuws & Blog

Contact

HR Advies MKB

Hoogte Kadijk 151F

1018 BJ AMSTERDAM

T: (31) 6 365 399 56

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.